Geschiedenis

Hoe ben ik bij die Iltis terecht gekomen ??

Mijn liefde voor 4x4 is eigelijk ontstaan in '95 toen ik, samen met enkele collega's bij mijn vorige werkgever, een survival tocht organiseerde. Deze tocht ging door in de buurt van St Vith op nogal ruw terrein. En om daar de verschillende groepen en posten te vinden/volgen, leende ik een VW Iltis van kennissen.

Het volgende jaar besloot ik echter om zelf een Iltis aan te kopen. En ja, na lang zoeken vond ik er een in Afligem. Er was wat roest aan, maar motor technisch was alles in orde.

Thuisgekomen bleek er toch meer roest aan te zijn dan ik verwacht had.
De holle balken die als steun dienen voor de stoelen zaten vol vochtige zand en dat zorgde ervoor dat er ook flinke roestgaten in de bodem zaten.

Er zat niets anders op dan de Iltis volledig uit elkaar te halen en te herstellen.

Vermits ik thuis zelf niet voldoende plaats had, ging ik op zoek naar een geschikte werkplaats. Uiteindelijk vond ik 2 naast elkaar gelegen garages waar de tussenmuur kon verwijderd worden.

Vol goede moed ben ik daar toen, samen met mijn vader, aan begonnen. Het hele gebeuren heeft ongeveer 5-6 maand geduurd, maar het resultaat mocht er zijn. De weinige foto's die toen gemaakt zijn vind je hier.

In '98 ben ik dan van werk veranderd, waarna er niet veel tijd voor de Iltis overbleef.

Mijn Iltis :

Nummerplaat :
Chassisnummer :
Merk :
1e indienststelling :
Huidig gebruik :
RRQ 036
1892900815
Volkswagen Iltis
16/02/1979
Auto Dubbel Gebruik