Restauraties en aanpassingen :

Hier ga ik proberen een overzicht te geven van de aanpassingen die ik vanaf oktober 2003 gedaan heb :

- Aanpassingen Boite
- Body lift
- Bull bar & Winch
- Banden
- Zetels & Stuur

Aanpassing boite :
Mijne 'duitse' Iltis had geen sper op het voordifferentieel. Met behulp van een okkazie achterdifferentieel was dit snel aangepast. Op foto 'boite 4' zie het verschil tussen beide diff trommels : de linker kan gesperd worden, de rechter niet.

boite 1

boite 2

boite 3

boite 4

boite 5

boite 6

Body lift :
Omdat ik vond dat de Iltis niet genoeg 'ground clearance' had, wilde ik grotere banden. Deze gaan er echter niet onder zonder het plooien van de bladveren of zonder body lift. Ik heb voor het laatste geopteerd. Het idee haalde ik van Heiko's Iltis page (zie link-pagina) Het is een bodylift van 5cm dmv alluminium blokken. Volgende zaken heb ik dan ook aangepast : verlenging vuldop en verluchting van de benzinetank, stuuradapter, uitlaat hogerhangen, verlenging radiatordarm, verhogen van de achter bumpers en aanpassing van de achterdif hendel .

Originele stuurstang  

Aangepast stuurstang  

Aangepast stuurstang 

Aangepast stuurstang 

Verlenging radiatorslang  

Alu blokken 

Alu blokken  

Verhoging achterbumpers  

Verhoging knalpot

Aanpassing sperhendel
achter  

Aanpassing sperhendel
achter  

 

Bull bar & Winch :
Bij de Iltis heb ik nooit een originele bumper gehad. Bij de aankoop stond er een zelfgemaakte bumper op (een vierkant ijzeren buis ...) Omdat ik ook een winch wilde plaatsen, besloot ik om zelf een bull bar met winchplatform te maken. Met wat creatieviteit en veel geduld is dit, vind ik, goed gelukt. Om de nodige stroom te leveren voor de winch, heb ik de originele batterijen vervangen door 2 Yellow Optima's.

Bull Bar in opbouw  

Bull Bar in opbouw 

volledig afgelast  

verzinkt maar nog ruw  

verzinkt en geschuurd 

en zwart gepoederlakt  

2 Yellow Optima's  

 

 

Banden :
Nadat de body lift voltooid was, kon ik de originele Fulda's (6.50 x 16) vervangen door de Michelin XCL (7.50 x 16). De foto's geven een voor (band 1) en na (band 2) beeld.

Fulda's 6.50x16

Michelin XCL 7.50x16

Zetels & stuur :
Een Iltis heeft vooraan 2 stoelen met een lage rugleuning. Achteraan staan 2 klapstoeltjes. Omdat een goede zit met voldoende steun belangrijk is heb ik de stoelen vervangen door twee oude Golf II stoelen. De stoelen hebben lichte instapschade, maar met wat naaiwerk moet dit eenvoudig op te lossen zijn. De Golf II stoelen hebben hetzelfde onderstel als de Iltis stoelen en paste dus zonder probleem. Om het zitcomfort nog wat te verhogen heb ik de slede verlengd, zodat de chauffeur stoel verder achteruit kan gezet worden. Het originele stuur (dat nogal dun is) heb ik ook vervangen door een Golf II stuur.

Golf II stoelen  

Golf II stoelen 

Verlengde steunen 

Golf II stuur